Pe parcursul unei zile, întâmpini multe lucruri care te secătuiesc de energie și alungă vibrațiile pozitive; șeful poate e nedrept cu tine, sau poate partenerul tău sau copiii au o zi mai agitată, ai parte poate de o altercație, de trafic, zgomot, vești proaste, sau ai provocări pur și simplu care îți mănâncă energia.

Iar atunci când vibrațiile tale se învârt pe o frecvență joasă, este foarte greu să te concentrezi pe scopurile tale, sau să îți propui să fii fericit.

Atunci când ești pe o vibrație înaltă, te simți mai stabil, mai în siguranță, mai creativ, pasionat, încrezător, conectat la viață expresiv și intuitiv. Iar aceasta este o modalitate excelentă de a-ți petrece timpul în această viață.

Sunt foarte multe metode prin care îți poți ridica vibrația. Iată zece dintre ele, pe care le poți aplica timp de câteva minute, pentru a avea rezultate. Pe masură ce te vei familiariza cu ele, vei începe să găsești propriile tale metode. Studiază-le și încorporează-le în rutina ta zilnica. Vei descoperi că ai mai multă energie și resurse pentru a trăi viața plenar.

1. Cântă

A cânta este cea mai rapidă și usoară metodă de a-ți crește vibrația. E foarte greu să te simți trist sau deprimat atunci când cânți. Încearcă să cânți un cântec cu versuri. Cântă cât te țin plămânii, de parcă ai fi într-un muzical pe Broadway. Dacă ești timid, găsește-ți un loc privat pentru a face asta. E foarte distractiv și să inventezi cuvinte pentru un cântec mai vechi. Și la fel de amuzant este să încerci să faci karaoke.

Încearcă să cânți chiar atunci când ești prea trist/ă ca să ai chef de cântat. Cântă dimineața, când îți pregătești copiii pentru gradiniță sau pentru școală, sau când te pregătești pentru o nouă zi de muncă, și vei vedea că ziua ta se va îmbunătăți semnificativ.

2. Fă mișcare

Când îți miști corpul, inviți Spiritul Universal în interiorul tău și miști energiile înăuntrul tău, astfel încât distrugi posibilele blocaje energetice din zona chakrelor.
Dansează! Pune-ți o melodie, și apoi mișcă-te în ritmul muzicii.

Dacă nu-ți place să dansezi, fă exerciții. Fă o plimbare, pe jos sau cu bicicleta, urcă scări, ridică greutăți. Pune-ți mușchii la treabă. Acest lucru te va împământa și te va reconecta cu corpul tău și cu Pământul. Amintește-ți că ești o ființă spirituală, într-un corp fizic și că trebuie să ai grijă de corpul tău, pentru ca el să-ți poată adăposti în siguranță Spiritul. Poti sa încerci și Qigong, Tai Chi, sau Yoga. Toate încorporează meditația și își propun să reconecteze mintea, corpul și Spiritul.

Mișcarea corpului curăță sistemul limfatic și eliberează endorfinele care dau senzații plăcute în corp. Mișcarea energizează. Când oamenii sunt triști sau deprimați, nu au tragere de inimă spre mișcare și preferă statul la televizor sau în pat. Dacă ești pe o frecvență negativă, impune-ți să faci mișcare. Plimbă-te puțin sau dansează pe melodia preferată. Vei observa o schimbare considerabilă a vibrațiilor tale.

3. Râzi

Umorul îți ridică întotdeauna vibrațiile. Există un motiv pentru care s-a spus că râsul este cel mai bun medicament. Dacă te târăști prin viață și te simți zdrobit, gasește un motiv de râs. Râzi chiar de tine și de situația ta. Învață să nu te iei prea în serios. Dacă nu poți să râzi de propria ta situație, atunci găsește motive de râs în altă parte. Uită-te la o comedie, uită-te la un filmuleț amuzant, sau citeste o carte de bancuri. Râsul eliberează endorfine în corp. Foarte rar vezi oamenii deprimați, râzând. Dacă ar râde, în mod sigur ar reuși să scape de depresie.

Când ești în stare să râzi, chiar daca te afli într-o situație de viață mai dificilă, acest lucru te va conduce într-un punct de unde vei putea să actionezi și vei putea să scapi de vibrațiile joase.

Când a fost ultima dată când ai ras din tot sufletul, astfel încat să te doară stomacul sau să-ți dea lacrimile?Este un sentiment minunat de eliberare, care merită încercat mai des.

4. Meditează

Meditaýia este o metoda excelentă de a te reconecta cu mintea și Spiritul. E recomandat sa te așezi într-o poziție confortabilă, să pui muzică relaxantă pe fundal, să aprinzi câteva lumânărele parfumate, apoi să te concentrezi pe respirație. Să observi inspirațiile și expirațiile. Să faci câteva expirații adânci. Vei observa ca îți vin multe gânduri în minte. E bine să le lași să intre și să plece. Să fii conștient de gândurile tale și apoi să le dai drumul.
Poți sta în această stare pentru a te bucura de momentul prezent, sau poți face o meditație care să te separe, prin imaginaýia ta, de ego și să te ducă în comunicare cu Sinele, cu intuiția, cu ghizii tăi Spirituali.

E recomandat să faci exerciții zilnice de meditație, timp de 10 minute. Unora le place să mediteze dimineața, imediat cum se trezesc, pentru a rămâne cu această stare bună pe tot parcursul zilei. Mai există și varianta meditației înainte de a merge la culcare, pentru eliberarea tuturor energiilor negative acumulate pe parcursul zilei. Meditația poate fi făcută la birou, în timpul pauzei de pranz, sau oricând în timpul zilei.

5. Curățare energetică.

Există un corp energetic de lumină ón interiorul fiecaruia. Pe parcursul unei zile, acest corp energetic se impregnează cu experiențele și energiile altora. Unele din acestea te vor energiza, însă altele te vor seca de energie. Poți însă să-ți refaci energia, devenind conștient de ea și făcând câțiva pași pentru a reechilibra energiile.

Iată câteva metode de curățare energetică rapidă:
respiră adânc de zece ori.
Respirația adâncă îndepărtează tensiunile din corp și oxigenează sângele. De asemenea, îndepărtează stările de mânie, frica sau depresie. Pe expirație e bine să spui mantra:
”Eliberez energiile care nu-mi sunt de folos!”, și pe inspirație
”Inspir Iubire. Permit Iubirii și Luminii să locuiască în mine!”, până când vei simți o relaxare în toată ființa și continui pe inspirație: „Inspir Iubire!”, pe expirație: „Expir Iubire!”, pentru că ce expirăm, alții inspiră.

Fă un duș fierbinte, urmat de unul racoritor.
Apa are puteri purificatoare, atât fizic cât si energetic. Când faci baie, e bine să-ți repeți: “Îndepărtez toate energiile negative din corpul meu. Sunt plin de Iubire și Lumină de la Sursa Universala.” Imaginează-ți că apa este Lumina albă, care te înconjoară cu Dragoste și protecție.

Spune o rugăciune.
Cere ca energiile tale să fie purificate. Spune:
“Sunt înconjurat de Lumina alba a Iubirii. Cer sa fiu un vas curat pentru energia provenita de la Sursa Universală, să împart Dragoste si binecuvantări
oriunde mă duc.”

Echilibrează-ți chakrele.
Chakrele sunt punctele de Lumină din corpul tău care conectează corpul energetic la corpul fizic. Fiecare chakra reprezintă o arie a vieţii tale. Fă o meditație de purificare a chakrelor, prin care să-ți imaginezi ca fiecare zonă devine curată.

6. Numară-ți binecuvântările.

Recunostința este printre cele mai înalte vibrații din Univers. A fi recunoscător îți poate ridica vibrația în câteva secunde. Indiferent de ce se întâmplă în viaţa ta, poți găsi ceva pentru care să fii recunoscator. Chiar atunci când ți se întâmplă ceva rău, încearcă să găsești binecuvantarea din spatele situației.

Scrie, în fiecare dimineata sau în fiecare seară, zece lucruri pentru care ești recunoscător. Pot fi lucruri simple, de care te bucuri zilnic. Iată câteva exemple:

Sunt recunoscător pentru că familia mă Iubește și știu că pot conta pe Dragostea și sprijinul ei in orice situație.
Sunt recunoscător pentru Starea de Grație.
Sunt recunoscător oamenilor care m-au provocat astăzi, pentru că mi-au dat șansa să evoluez Spiritual.
Sunt recunoscător pentru sănătatea mea.
Sunt recunoscător pentru că am cel mai călduros și confortabil halat de baie.
Sunt recunoscător pentru sănătatea copiilor mei.
Sunt recunoscător pentru faptul c am suficienți bani, pentru a cumpăra produsele care-mi sunt necesare…

Când devii conștient de toate aceste binecuvântări din viața ta, atunci începi să funcționezi pe alte frecvențe, și să dai în jur mai multă energie pozitivă, aducând în viaţa ta mai multe binecuvântări. Când simți că începi să te simti mânios/mânioasă, trist/ă, vinovat/ă, plin/ă de temeri, începe să-ți numeri binecuvântările din viața ta. Vei vedea că situația nu e atât de rea pe cât pare.

7. Ține un jurnal.

Scrierea gândurilor te ajută să le procesezi mai bine. Să te exprimi, chiar și pe hârtie, poate fi un exercițiu terapeutic. Îți poate da și un etalon a ceea ce ai fost și cât de departe ai ajuns la un moment dat. Poți folosi jurnalul și pentru a-ți înregistra binecuvântările zilnice, dar și pentru a-ți exprima gândurile. Acest lucru te ajuta să-ți crești vibrațiile, pentru că în loc să depozitezi sentimentele negative în corpul tău, poți scăpa de ele, încredințându-le hârtiei.

În aceeași timp te poate ajuta să găsești soluții și sortează gândurile într-o manieră logică. Îți poți folosi jurnalul pentru a-ți face listele zilnice de sarcini, pentru a descrie experiențele de creștere personală care ți s-au întâmplat peste zi, sau pentru a-ți nota scopurile.

Poți scrie acolo scrisori pentru cei de care ești prea speriat pentru a le vorbi în realitate, sau poți scrie câteva rânduri pentru cei pe care ești furios și față de care nu te poți exprima fără să-ți pierzi cumpătul.

Poți scrie orice în jurnalul tău. Este un exercițiu terapeutic, însă e recomandat să-l păstrezi doar pentru tine, într-un loc sigur, pentru a-ți da spațiu să fii singur/singură.

8. Ajută-i pe ceilalți.

Este un mod simplu și eficient de a-ți creste vibrația. Când ajuți pe cineva, acea persoană iți este recunoscătoare. Recunostința este o vibrație foarte înaltă, și când ajuți pe cineva să atingă acea stare, se proiectează și asupra ta aceeași energie pozitivă.

Nu trebuie să faci gesturi eroice pentru a-i ajuta pe ceilalți.
Poți da telefoane rudelor mai în vârstă și să te interesezi de ele. Să cumperi o cafea pentru cineva care stă alături de tine la restaurant. Să lași un bacșiș mai mare pentru un chelner care pare obosit, să faci un compliment unui strain, să donezi haine mai vechi unui adapost de copii. Să vezi dacă poți face zece astfel de acțiuni în fiecare zi.

Este ușor să sa faci acest lucru atunci cand ai o stare emoțională bună, însă este și mai important să ajuți atunci când ești trist și deprimat. Fii o binecuvantare în viața cuiva, doar pentru un moment, și vezi cum îți va creste vibrația.

9. IARTĂ!

Știi că atunci când îți menții starea de furie sau de suparare pe cineva, sistemul tău energetic suferă foarte mult? E ca și cum ai lua o greutate de câteva kg și ai purta-o după tine tot timpul. Când alegi să ierți, alegi să renunți la acea greutate. Acest lucru te face să fii mai ușor și îți crește vibrația. Însă e foarte ușor de vorbit despre iertare, și foarte greu de făcut.

Mai întâi, dă-ți seama că sentimentele de furie pe care le perpetuezi în viaţa ta îți fac rău ție, nu persoanei care te-a jignit.

Dacă cineva îți dă un cactus, cât timp îl vei ține în mână? Până îți vor intra țepii sub piele? Pur si simplu dă-i drumul, lasă-l să cadă, leagă-ți rănile, îngrijește-le și vindecă-te. Dacă alegi sa ții cactusul în mână în continuare, nu poți să învinovățești pe nimeni altcineva decât pe tine pentru propria ta durere.

Învață lecția care decurge din experiența respectivă și mergi mai departe. Când te simți jignit/ă, tratat nedrept, asumă-ți Responsabilitatea și mergi mai departe. Nu fi aspru cu tine, doar realizează ce ai facut rău în situația respectivă, și decide cum ar fi mai bine să te comporti în viitor.

Trimite-i Iubire celui care ți-a făcut rău. Fii empatic. Realizează ca persoana respectivă se comporta așa, pentru a-și îndeplini și ea nevoia de Iubire. Simte compasiune pentru cei care nu au primit Iubire în viață și cred că vor obține atenție prin comportamente agresive. Poate cel care te-a rănit se simte rău în legătură cu acest lucru, dar nu vrea să recunoască.

Poate nu a vrut să te rănească, dar nu vrea să-și recunoască vina. Poate sufera atât de tare încât actul lui a fost un stigăt de ajutor. Încearcă să vezi situația din punctul lui de vedere.

Toți greșim. Iartă-te pe tine și pe ceilalți. Te afli aici pentru a învăța. Nu e nevoie să porți greutăți insuportabile în spate. Nu lăsa loc pentru ură și mânie în viața ta. Fă loc doar pentru Iubire.

10. IUBEȘTE

Iubirea este cea mai înaltă frecvență vibrațională posibilă. De aceea, e bine să găsești moduri de a iubi și de a te afla cât de mult posibil pe frecvența Iubirii.

Trimite Iubire altora. Închide ochii și Imaginează-ți persoana căreia vrei să-i trimiți Dragoste. Imaginează-ți energia cum se mișcă din inima ta înspre a ei. Poate fi colorată în roz, verde, galben, alb. Imaginează-ți fluxul de Iubire dintre voi. „Ai fluturi în stomac.”
E posibil ca persoana respectivă să te contacteze mai târziu să-ti spună că s-a gândit la tine.

Exprimă-ți Dragostea față de ceilalți. Știu toți oamenii din viața ta pe care îi iubești, că îi iubești? Când le-ai spus ultima oară? Și când le-ai arătat? Printr- o îmbrățișare, strângere de mână, un zâmbet?
Împarte permanent în jur aceste lucruri, pentru ca ceilalți să știe permanent că îi iubești.
Amintește-ți de conexiunea ta cu Sursa. Nu ești niciodată singur. Sursa Universală este permanent legată de tine, și permanent accesibilă. Închide ochii și deschide-ți inima pentru a primi Iubirea Universală. Imaginează-ți o rază de Lumină care vine din Univers și intră direct în inima ta. Ea va fi acolo mereu. Nu trebuie să faci ceva să o câștigi, ea pur și simplu este. Las-o să-ți spele temerile, vina, rușinea, furia, depresia. Adu-ți aminte că ești permanent conectat cu Sursa de Iubire Universală. Conectează-te la această energie atunci când te simți rău.

Iubește-te pe tine însuți. Acordă-ți timp pe parcursul zilei pentru a-ți oferi Iubire. Du-te la masaj, la terapie, îmbrățișează-te singur, zâmbește în oglindă și spune-ți: “Te Iubesc! Mulțumesc că ești aici!” Trimite Iubire celulelor din corpul tău. Fă o lista cu lucruri pe care îți place să le faci, și fă-le cât mai des cu putință. Nu aștepta ca ceilalți să-ți ofere Dragoste. Hrănește-te singur ca să îi poți hrani pe alții.

Acordă-ți timp să-ți echilibrezi energiile, pentru a avea capacitatea să împarți Dragostea ta cu ceilalţi.

Încearcă aceste metode. Împarte-le cu prietenii și colegii. Crează un mediu pozitiv acasă sau la locul de muncă. Totul începe cu tine. Gândește-te la câte lucruri poți face dacă ai grijă de nivelul tău energetic.
Și adu-ți aminte, CĂ EȘTI ÎNTOTDEAUNA IUBIT!
💜🙏

Sursa: autoeducare