Terapie prin regresie – Regresie in vieti anterioare

Servicii psihoterapeutice Constanta

De ce ar vizita cineva un terapeut prin regresie ?

Dacă ai o durere de cap, te duci la doctor. Daca esti înțepenit, te duci la masaj sau la un fizioterapist. Daca te temi de un vecin agresiv, te duci la poliție. Dar dacă doctorul nu găsește nicio cauză care provoacă starea ta, sau dacă medicamentele prescrise sunt ineficiente, dacă crampele musculare continuă, dacă rămâi cu starea de teamă, deși poliția l-a avertizat pe vecinul tău, sau chiar dacă vecinul s-a mutat, atunci ar fi indicat să vizitezi un terapeut prin regresie.

Terapia prin regresie în vieți anterioare

Ce este terapia prin regresie?
Terapia prin regresie este o metodă de psihoterapie moderna, care ne ajută să accesăm și să vindecăm momentele din trecut în care s-au produs traume.
Dacă diverse experiențe ies la suprafață în timpul unei sedințe de regresie, iar acestea nu par a fi experiențe din viața actuală și dacă aceste experiențe sunt explorate în mod terapeutic, atunci vorbim despre terapie prin reîncarnare sau terapie prin regresie în vieți anterioare. Regresia merge înapoi până la originea/sursa uitată a problemelor. Terapia prin reîncarnare este de fapt terapia prin regresie care acceptă ideea că sursele problemelor pot fi în vieți anterioare, și permit acelor experiențe să iasă la suprafață sau chiar le caută.

Terapia prin regresie în vieți anterioare este surprinzător de eficientă. De obicei este cea mai rapidă terapie, deși sedințele sunt mai lungi și mai intense decât psihoterapia obișnuită. Denys Kelsey, care a putut să compare rezultatele terapiei prin regresie, cu rezultatele muncii sale anterioare ca psihiatru, și cu munca colegilor săi, conluzionează: „într-un număr de maximum 12 ore de terapie prin regresie, pot realiza cât un psihanalist într-o muncă de trei ani”.

Terapia prin regresie nu este doar o experiență de eliberare a unei trăiri dintr-o viață anterioară, sau o experiență legată de moarte, ci, de asemenea, examinează de ce și cum acestă experiență nedigerată a ieșit la suprafață în viața actuală și ce consecințe are.

Care sunt motivele pentru a căuta un terapeut prin regresie?

Durere psihică veche: anxietate paralizantă, disperare pătrunzătoare, valuri de suferință. Este ca si cum privești o mica cascadă și dintr-o dată apare sânge în apa care se revarsă. Urmărim firul curgător, înapoi până la sursă. Acestea sunt traume vechi, pe care le descoperim și tratăm prin regresia obișnuită.

Blocajele: situația în care nu mai vezi nici o cale de ieșire. Se dezvolta o furie legată de neputință. Este ca și cum ai ciopli lemne cu toporul, fără a simți vreo senzație de îmbunătățire. Pe lângă regresia normala, intervențiile energetice sunt recomandate, până în momentul în care eliberarea este realizată și fluxul energetic blocat își reia cursul obișnuit.

Singuratatea și pustiirea: Este ca atunci când tremuri în timp ce mergi prin noapte pe un câmp deschis. Te simți pierdut. Aici este vorba despre regresie la începutul apariției acestor sentimente și înainte de a le avea. Câteodată este vorba despre “Întoarcerea Acasa”(homing).

Inhibarea: Senzația de a nu te simți în largul tău printre oameni. A fi un observator, un străin. Să te simți ciudat, timid, retras. Este ca și cum ai fi înghesuit în întuneric, căutând o breșă către o piață însorită, unde oamenii sunt încrezători și fericiți cu drumul pe care merg.

Supunere și subjugare: Adaptare excesivă la comportamentul altora. Lipsa de hotărâre/determinare. A te simți fără putere. Este ca și cum ești înghiontit în mod constant și, în acelasi timp, ești pălmuit pentru că ești impertinent. Aceasta te poate împinge către a te pierde pe tine însuți.

A fi pierdut: sau a nu ști ce cale să alegi. Ce să faci cu restul vieții tale? Este ca și cum ai avea o hartă și un compas, însa ai fi în întuneric și nu ai avea o lanternă.

Obstrucții corporale: Afecțiuni fizice fără o cauză clară și fără a răspunde la vreun tratament.

Gol pe dinauntru: Deja știi care este problema și cunoști și ceea ce trebuie făcut, dar fără a exista vreun motiv anume, nu se întamplă nimic.

Probleme în relații: A fi obscur în relația cu altcineva. Soluțiile încercate până acum s-au dovedit a fi fără vreun succes.

Autodescoperirea: A găsi fațete nedescoperite și talente nebănuite ale propriei persoane. A dori să te surprinzi pe tine însuți. Curiozitate. Pentru aceasta folosim explorarea libera.

Care sunt, în general, motivele pentru terapia prin regresie? Un studiu din 1988, printre membrii APRT, apoi printre cei ai Asociației Profesionistilor din USA, a dus la întocmirea unei liste cu motivele principale:

  1. Tulburări afective: griji, dispoziții proaste, depresii,etc.
  2. Probleme în relații.
  3. Dependențe: droguri, alcool, etc.
  4. Fobii
  5. Probleme la locul de muncă.
  6. Obezitate
  7. Afecțiuni fizice.
  8. Violență și abuzuri sexuale.
  9. Probleme sexuale.
  10. Obsesii și constrângeri.
  11. Putere și control.
  12. Tulburări în alimentație: anorexie și bulimie.

În urma unui alt studiu, realizat printre membrii Asociației Olandeze a Terapeuților prin Regresie, fondata în 1991, a rezultat urmatoarea listă cu motive:

  1. Frici, fobii, nesiguranță.
  2. Probleme în relații.
  3. Afecțiuni fizice.
  4. Probleme sexuale și incest.
  5. Depresie

Lucrarile Rabiei Clark (1995), după un studiu pe un numar mare de terapeuți, au dus la realizarea listei de mai jos, conținând principalele motive care pot duce la aplicarea terapiei prin regresie în vieți anterioare:

  1. Probleme în relații.
  2. Fobii și frici.
  3. Simptome fizice, inclusiv migrene.
  4. Depresie
  5. Probleme sexuale.
  6. Obezitate și tulburări în alimentație.
  7. Probleme de identitate.
  8. Dependențe.
  9. Sensul vieții, găsirea scopului în viață.
  10. Dorința de a recupera amintiri din viețile trecute.
  11. Înțelegerea mesajului transmis de visele repetitive.
  12. Afectiuni fizice, etc.

Hans Ten Dam, Victor Chirea