Consiliere Psihologică

Servicii psihoterapeutice Constanta

Ce este consilierea psihologică?

Consilierea psihologică este o formă de intervenție psihologică orientată spre autocunoaștere, optimizare și dezvoltare personală, respectiv adapatrea cât mai eficientă la mediul extern. Are un carater formativ și urmărește să prevină apariția unor probleme de natură emotională, cognitivă sau comportamentală.

Cui se adresează consilierea psihologică?

  • Consilierea psihologică, se adresează tuturor persoanelor aflate într-o situație de impas sau criză, în sfera personală, profesională sau de familie.
  • Copiilor și adolescențiilor care pot avea diferite probleme de adaptare școlară sau de relaționare și integrare.
  • Parinților care se confruntă cu greutăți în relaționarea cu adolescentul sau copilul lor.
  • Adulților care trec prin perioade dificile, tensionate (presiuni profesionale sau sociale, divorț, stres,etc.).
  • Membrilor unei familii cu probleme în relaționare și comunicare.
  • Persoanelor care au nevoie de susținere, ori care doresc să facă schimbări importante în viața lor.

Consilierea psihologică este o formă de intervenție psihologică care se adresează persoanelor sănătoase aflate într-o situație de impas, cu privire la rezolvarea unor situații de criză socială, profesională sau familială. Consilierul îl ajută pe client să controleze situația de criză, si îl asistă în găsirea unei soluții la problema cu care se confruntă.

În general, consilierea psihologică este efectuată de cineva cu competențe în acest sens, și are ca scop principal sprijinirea persoanei în a-și clarifica situația de viață, și în a-și atinge scopurile, prin luarea de decizii informate și cu sens.

Principalul scop al consilierii psihologice este rezolvarea de probleme, de natură emoțională sau interpersonală. Ca urmare, consilierea este cea care pune la dispoziția persoanei, o serie de instrumente pentru a depași dificultatea.