Un bărbat a găsit într-o zi un ou de vultur. L-a luat şi l-a pus în cuibul unei găini din ograda sa. Odata cu puii de găină a ieşit şi puiul de vulture, iar acesta a crescut împreună cu ei.
Toată viaţa lui, vulturul a făcut ceea ce făceau şi găinile de curte, scurmând pământul dupa viermi şi insecte, gândindu-se că şi el e găină…
Într-o zi, văzând o pasăre pe cer, a început să dea din aripi şi chiar a reuşit să zboare câţiva metri în aer. Când au văzut aceasta, păsările din curte au început să râdă, spunându-i că degeaba încearcă să imite zborul păsărilor…oricum nu va reuşi, pentru că nu este altceva decât o găină…iar găinile nu zboară.
Anii au trecut si vulturul a îmbătrânit. Într-o zi a văzut o pasare mare şi impunătoare deasupra lui, pe cer. Ea zbura cu măiestrie în bătaia vântului, dând cu forţă din aripile sale puternice şi aurii. Bătrânul vultur s-a uitat în sus cu teama, dar şi cu respect. „Cine e această pasăre?” a întrebat.
„Acesta e vulturul, regele păsărilor.”, au răspuns păsările de curte. „El aparţine cerului. Noi aparţinem Pământului, pentru că suntem găini.”

#fly #zbor #credeintine
Astfel, vulturul a trăit şi a murit ca o găină, pentru că asta i s-a spus că este.