” Acest mesaj atât de frumos, care a circulat pe internet, i-a fost atribuit Papei Francisc, dar nu există dovezi în acest sens, căci pe paginile sociale ale Papei Francisc, sau pe site-urile oficiale ale Vaticanului, acesta nu este confirmat ca fiind scris de Papa însuși. Foarte probabil că i-a fost atribuit în mod eronat, iar autorul real rămane anonim. Cu toate acestea, textul cunoscut și sub numele de “Reminder de la Papa Francisc”, este un text care merită luat în seama și supus atenției de fiecare din noi, iar unele dintre cuvintele și ideile înfațișate, se pare ca i-ar aparține totuși Papei…

” Nu mai pierdeți timpul!

Viața este atât de scurtă și trece atât de repede, nici nu aveți idee. Nu vă mai pierdeți timpul certându-vă cu ceilalți oameni, iubiți-i și acceptați-i așa cum sunt, și ei vă vor îmbrățișa la rândul lor.

Trăiți-vă viața și lăsați-i și pe ceilalți să și-o trăiască pe a lor. Cu bunătate și calm, oferiți-vă bunatate și generozitate unii altora…

Nu vă mai criticați corpurile atât de mult și nici nu mai visați la altele, schimonosindu-le pe ale voastre. Trupul este un dar de la Dumnezeu … iubiți-l, îngrijiți-l și fiți blând cu el și el va fi sănătos, frumos și armonios…să îmbătrânești este un proces firesc, este voia Divina.

Nu vă mai face griji în privința facturilor și nu vă mai pierdeți nopțile și somnul de neliniștea lor. Sunteți oameni onești? Atunci aveți încredere că cineva acolo sus vă asigură spatele și are grijă ca voi să aveți grijă de voi. Fericirea noastră interioara nu vine din lucrurile materiale ale lumii.

Înconjurați-vă de persoane care vă fac fericiți, strălucitori, care cred în voi … Nu știu dacă vă dați seama, dar atunci când aveți prieteni, părinți, parteneri, copii, frați și surori care vă ascultă, alături de care puteți să vorbiți orice, să râdeți, să cântați, să plângeți, să fiți voi, atunci sunteți cu adevarat bogați.

Chiar dacă faceți o greseală, mergeți mai departe. Și mai departe. Și mai departe. Până când vă găsiți propria fericire.

Nu încetați niciodată să fiți un părinte bun pentru copiii voștri. Timpul, dragostea și îmbrățișările voastre, sunt cele mai minunate daruri, pe care le puteți oferi cuiva. Jucați-vă unii cu alții, stingeți televizoarele și vorbiți între voi în familie. Descoperiți împreună plăcerea artei, a literaturii, a jocului și faceți din fiecare duminică o zi de sărbătoare.Și ce dacă locuința voastră nu este în perfecta ordine? Contează atât de mult să fie totul ca la carte, când vedeți ce suflete frumoase cresc în ea?

Nu mai încercați atât de mult să cumpărați bogății și lucruri scumpe pentru casa voastră, nu vă mai îngrijorați că nu aveți ce moștenire să lăsați familiei voastre. Să vă învățați copiii să fie oameni, este cea mai prețioasă comoară și avuție pe care o lăsați în urmă. Fiecare persoană își caștigă existența în parte, așa cum poate. Așa că, în loc sa vă irosiți tot timpul facând bani, petreceți mai mult alături de cei dragi.

Nu mai păstrați pentru musafiri vesela cea mai bună. Si ce dacă se întamplă să spargeți o farfurie sau un pahar? Așterneți- vă pe masa cele mai frumoase vase pe care le aveți, și pe pat cele mai bune așternuturi.

Nu mai păstrați pentru zile speciale, parfumul preferat, dați- vă cu el ori de cate ori vă întâlniți cu voi înșivă. Purtați hainele cele frumoase, puneți-vă în picioare pantofii cei mai frumosi, surâsul în care vă simțiți un Om frumos.

Iubiți mai mult, iertați mai mult, îmbrățișați mai mult, și lăsați restul să vină de la sine. Iubiți pacea, armonia, bucuria și căutați să fiți fericiți. A fi fericit este cea mai de preț bogăție.

Încetați să mai fiți negativi și să îi vorbiți pe ceilalți de rău. În loc să îi puneți pe ceilalți jos, încercați să fiți blânzi. Când aveți gânduri negative, scăpați repede de ele. Doar astfel vă veți menține sănătoși.

Respectați natura, aveti grijă de ea. Învățați să o iubiți în mod frumos.

Și nu în ultimul rând, creați locuri de munca pentru cei tineri. Ei au un suflet atât de frumos. Lasați-i să muncească  în mod demn, onorabil și creativ. Nu este suficient să oferi cuiva mâncare. Este nevoie să îi oferi și demnitate, respect, să-l onorezi și să fii onest.”