„Luați-vă timp pentru voi înșivă, când simțiți că aveți nevoie de asta. Retrageți-vă în solitudine, închideți telefonul, aveți grijă de voi înșivă când simțiți că aveți nevoie de asta.
Și da, unora dintre cei apropiați n-o să le placă asta și o să se îndepărteze de voi. Este necesar să acceptați ideea că periodic, unii oameni vor ieși din viața voastră; asta face parte din procesul evoluției personale.
Luați-vă timp pentru voi înșivă când simțiți că aveți nevoie de asta. Așa începeți să învățați să vă iubiți din nou pe voi înșivă.

Și iubirea de sine include multe lucruri; între altele, înseamnă să-ți respecți timpul, să nu-l irosești, ci să-l folosești la modul conștient. Asta presupune, de exemplu, să alegi să nu mergi undeva dacă simți că acea activitate/ ieșire nu-ți hrănește sufletul, ci să stai acasă și să petreci timp cu tine însuți, fiindcă simți că asta vrei să faci în acel moment.

Iubirea de sine înseamnă, de asemenea, să te onorezi pe tine suficient de mult ca să nu exagerezi cu munca și să ajungi la epuizare, să onorezi nevoile corpului tău, să te odihnești când simți că ai nevoie de odihnă.

Iubirea de sine înseamnă, printre altele, să stabilești limite ferme în relații și să nu eziți să spui „Nu”/ „Eu nu tolerez așa ceva”/ „Nu sunt de acord cu asta”.

Iubirea de sine înseamnă, printre altele, să știi cine ești cu adevărat, să știi cât valorezi, să știi clar ce-ți dorești și să nu te mulțumești cu mai puțin de atât.” 💜🙏💜

Phil Good
Traducerea: Mihaela Dan