Iubeste-te si iubeste-ti corpul suficient de mult, incat sa-l hranesti cu viata, sa-l ingrijesti cum se cuvine, zi de zi, clipa de clipa.
Energia, vitalitatea, viata acestui corp sunt limitate.
Ai grija cu ce-l hranesti, ai grija cu ce-l adapi, ai grija ce substante introduci in el, ai grija cata odihna ii dai.
Corpul stie foarte bine ce vrea si ce nu vrea, ce-i prieste si ce nu, insa tu il asculti?

Idreapta-te catre corpul tau si asculta-l! Ce-ti spune? Ce nevoi are?

Cei mai multi dintre noi, biciuim acest corp. Zilnic. Si vrem sa ne duca bine, sa nu aiba dureri, ci sa ne simtim bine.
Corpul acesta este cu adevarat Templul Divin, caci acesta este darul lui Dumnezeu oferit ca noi sa putem fiinta in aceasta dimensiune, in acest timp si spatiu, experimentand destinul pe care-l avem fiecare ca si Spirit.

Te-ai gandit vreodata cum ar fi ca, corpul sa nu te mai asculte? Sa o ia razna, sa nu mai vrea sa functioneze? Pe alocuri experimentam astfel de momente, caci fac parte din procesul ascensiunii si al vindecarii, dar pot face parte si din procesul imbolnavirii.
Gandeste-te de 2 ori cand vrei sa bei acel suc plin de chimicale. Unele se numesc sucuri naturale, dar ce fel de suc natural rezista la raft luni si ani de zile. Sucul natural, plin de nutrienti si de viata este acela facut pe loc, din fructe si legume proaspete, care te fac sa te simti curat, usor, proaspat si viu. Da-i corpului apa proaspata pe care ai informat-o cu energie buna, ca sa te hidrateze bine.
Gandeste-te de 2 ori cand vrei sa introduci tot felul de mancaruri procesate care se regasesc in rafturile tuturor magazinelor. Lasa placerea gustului deoparte. Este data de tot felul de chimicale puse in aceasta mancare. Detoxifiaza-ti papilele gustative si vei vedea ca vei respinge acele gusturi. Le vei simti cat de rau iti fac. Alege mancarea proaspat gatita, alege hrana cat mai neprocesata termic, alege fructe si legume care au o durata de viata cat mai lunga, pentru a aduce logevitate vietii tale, alege plante care pot fi adaugate in mancaruri care vor fi nutrient si medicament pentru corpul tau.

Ce fel de medicamente introduci in corpul tau? Care sunt reactiile lor adverse? Si acestea se acumuleaza si se vad in timp, nu imediat. Uitati-va ca sunt spitalele pline cu oameni bolnavi cu tot felul de boli. Farmacia lasata de Domnul este natura si tot felul de plante si flori de leac. Putem spune ca si cristalele fac parte tot din natura, din regnul mineral, si ele lasate spre vindecare si crestere in constiinta.
De Soare si de Luna am uitat sa ne mai bucuram. Sunt un spectacol oferit de Dumnezeu in fiecare dimineata si seara, care ne hranesc Spiritul, dar iata, si corpul fizic, caci fara Soare si fara Luna, nimic din ceea ce cunoastem nu ar putea exista.
Inflamatia, toxicitatea, boala nu vin peste noapte. Cresc zi de zi in noi prin prisma traiului pe care-l ducem.
Corpul nostru este energie si se hraneste cu tot ce este energie. Prana este energie, gandurile sunt energie, emotiile sunt o energie.
Cu ce te hranesti mental zilnic? Ce fel de emotii vrei sa cresti in tine? In ce grupuri iti petreci timpul? Cum este energia in casa ta, in camera in care dormi? Te deschizi constient catre energia Universala spre a te hrani cu prana, cu hrana subtila?
Toate acestea sunt alegeri. Multe le facem din inertie.

Ai grija ce lasi sa fie introdus in corpul tau, omule! Hai sa devenim mai constienti de ce anume ne hraneste corpul acesta fizic cu viata! Hai sa manifestam iubirea de sine, nu doar sa o vorbim! Ai grija ce lasi sa fie introdus in corpul tau, omule!”

Sursa: Ariendra Cristina