” Fiți binecuvântați cu puterea de a accepta punctele tuturor de vedere. Este atât de frumos să treci peste limitările tale și să vezi dincolo, prin zidurile credințelor tale limitative.

Adevărul. Ce cuvânt, stare, trăire intensă. Adevăr este tot ceea ce tu trăiești. Eu am ajuns la ale mele și tu la ale tale. Haideți să învățăm să acceptăm și să înțelegem faptul că fiecare om are nevoie să învețe propriile lecții, că are Calea și Adevarul său. De ce să-i forțăm pe cei din jur să vadă totul cum vedem noi? De ce ne limităm și facem asta și cu cei din jur.

Fiecare va ajunge acolo unde își dorește să ajungă în modul lui.

Acum mult timp, Sinele mi-a spus: la Dumnezeu se poate ajunge în mii de feluri – tu ai ales modul acesta, iar altul a ales să ajungă la Dumnezeu altfel, iar asta este bine.

Să renunțăm la judecată. E ușor sau greu? Tu știi cel mai bine! Eu reușesc să evit judecarea manifestând compasiune, înțelegere și acceptare. Înțeleg că fiecare face tot ceea ce e dornic și pregătit să facă pentru nivelul la care este. Am motive să mă supăr pentru că cineva nu face cum cred eu ca e mai bine? Nici măcar un singur motiv. Fiecare om doarme așa cum își așterne.

Invitație la a învața să ascultăm. Atât. Să ascultăm fără să criticăm, contraargumentăm mental ceea ce auzim. Doar să ascultăm. Ne dorim contact cu Sinele? Ne dorim răspunsuri? Atunci faceți liniște. Acceptați că drumul altora poate fi diferit de al vostru, iar dacă sunt Fericiți pe drumul lor, e drumul cel bun. Judecați fericirea lor în raport cu a voastră? Poate e mai bine să manifestați cinste și atât. Mai departe, fiecare cu drumul lui întru Dumnezeu!

Raza de Soare care te încălzește pe tine nu îți este împuținată dacă-l încălzește și pe Vecinul! ”