FEMEILE AU NEVOIE DE ATENȚIE

de Tudor Chirilă

Femeile au nevoie de protecție, tandrețe și penis. Bărbații știu asta, dar sunt convinși că penisul le poate înlocui pe primele două.
Ei nu știu că penisul este în multe cazuri primul lucru de care femeia s-ar dispensa, în căutarea fericirii.
Bărbații uită mereu de tandrețe și protecție. Uită pentru că sunt suficienți de invingători, virili și lipsiți de nuanțe. Până și orgasmul e lipsit de nuanțe la bărbați. Nici pe el nu îl pot mima.

Astfel că prima întrebare care vine în mintea bărbatului înșelat este: O fi mai bun la pat ca mine? Apoi invariabil: Are penisul mai mare?

Nici prin cap nu-i trece bărbatului, suficient de invingator și viril că adversarul care tocmai i-a luat urma prin așternuturile iubitei, a avut mai mult timp, a pus întrebări nerostite demult, a mângâiat, a avut răbdare și a ascultat atent cu blândețe în privire.

„Ce are cheliosul ăla cu burtă, în plus față de mine? Ăla e bărbat? Ce are ăla în plus? Un penis mai mare?” Nu, frate, are mai mulți bani! – vine invariabil eternul răspuns. Așa e de multe ori, zicem și noi. Dar nu despre acele femei și bărbați vorbim noi acum.

Nimaănui nu-i trece prin cap că bărbatul cu chelie și burtă (ori poate puțin întârziat în ale maturității) înțelege să prețuiască femeia de lângă el cu disperarea celui care poate pierde ultimul tren. Trecut prin multe, cu cicatrice în suflet și dezvantajat (uneori și fizic), trecut de prima tinerețe el știe că unica șansă este să mângâie, să asculte, să înțeleagă, să fie atent să deschidă uța înainte ca ea să sune.

Și mângaie, ascultă, înțelege. Desăvârșește un ritual al gesturilor care contează, este mereu prezent, gata oricând să întindă un braț.. nu foarte puternic, dar mereu oportun. Mai presus de orice, nu cere nimic în schimb, cel puțin nu în mod evident.. pentru că, să nu uităm, și el e bărbat, vânător experimentat.

Cu lacrimi în ochi vărsate pe ascuns, când mașina rulează monoton și ea privește absent peisajul de pe scaunul din dreapta, femeia va decide să renunțe la penis, care îi dă fiori de multe ori pe săptămână – nu e de ajuns… El, tânăr … carierist și stresat, conduce și nu înțelege ce ar mai trebui să facă pentru liniștea cuplului. Că doar depune toate eforturile. Trage mașina pe dreapta și se usurează în plin câmp. Se urcă înapoi fără să-și aducă aminte ca ea l-a rugat să-i aducă puloverul din portbagaj.

Vor ajunge în curând la munte. Undeva la acelați hotel se vor întâlni cu un bărbat jovial trecut de prima tinerețe, dar cu zâmbet irezistibil și povești fantastice.

Femeile au nevoie de protecție și tandrețe. Femeile renunță cel mai ușor la penis. Barbații renunță la tandrețe și protecție. Acest război surd al neînțelegerii va da naștere profitorilor. Cine sunt ei? Pe termen scurt amanții. Pe termen lung cei înțelepți și răbdători.

Pe drumul de întoarcere el este bucuros și ușurat ca ea și-a revenit. E vorbăreață și nu mai privește absentă pe geam .
Și zâmbește ca în prima zi. E prea neatent ca să realizeze începutul sfarșitului.

Pe terasa hotelului, barbatul jovial, trecut de prima tinerețe savurează un cognac… Pe buza paharului este zahar…