„Epuizarea suprarenalelor – o problema actuala

Epuizarea suprarenalelor este una dintre acele boli de care cei mai mulți oameni nu au auzit. Aceasta este de obicei cauzată de stres. Dacă vă supraîncărcaţi corpul cu prea mult stres fizic, emoțional, și/ sau psihologic, glandele suprarenale au de a face cu ea. Chiar şi infecţiile, leziunile și stresul din mediul înconjurător „taxează” glandele suprarenale. Dacă glandele nu sunt într-un mediu de recuperare și refacere, apare adesea oboseala suprarenalelor.
Când auzi pe cineva spunând că este epuizat, este, probabil, oboseala suprarenală ajunsă la un anumit nivel. În lumea medicală, singura tulburare suprarenală pe care majoritatea medicilor o diagnostichează, este boala Addison. Dacă nu aveți simptome severe de boala Addison, este foarte puțin probabil că medicii vor aborda problema suprarenalelor.

Glandele suprarenale sunt situate pe partea de sus a rinichilor, în apropierea coloanei vertebrale. Glanda dreaptă are o formă de piramidă, iar glanda stânga are o formă de semilună. Sunt de aproximativ un centimetru înălțime și doi centimetri lățime și cântăresc doar câteva grame, dar ele au un impact foarte mare asupra sănătăţii noastre fizice, emoționale şi mentala.

Următoarele semne și simptome ar putea fi un indiciu de oboseală suprarenală:

• Probleme cu somnul pe timp de noapte (insomnie), și dorința de a dormi în timpul zilei; dureri de cap pulsatile;
• Excesul de sare și pofta de zahăr;
• Lipsa apetitului sexual și lipsa generală de iubire pentru viață;
• Senzația de copleșit și confuz;
• Depresia și anxietatea;
• Iritabilitate;
• Nivel fluctuant al zahărului în sânge;
• Lipsa de concentrare;
• Probleme respiratorii;
• Scăderea tensiunii arteriale;
• Dureri în sinusuri, zona lombară și tâmple;
• Răceli recurente sau gripă;
• Schimbare inexplicabilă a formei corpului.

Mulți oameni suferă de oboseală suprarenală de ani de zile și vizitează tot mai mulţi medici, doar pentru a li se spune că au zahărul din sânge scăzut, fibromialgie, sau sindromul de oboseala cronică, sau că ar trebui să vedeți un psihiatru, sau că sunteţi complet sănătos.

Aceasta este problema. Un medic, probabil, nu va diagnostica oboseala suprarenală, deoarece nu există nicio baza de prescripţie medicală pentru a o trata; și totuși unii oameni vor avea încredere doar in medicul lor și puterea lui de a diagnostica orice.
Ironia este faptul că medicii sunt suferinzi de oboseală suprarenală, datorită nivelului ridicat de stres de la locul lor de muncă. Cei mai mulți oameni acţionează pur și simplu cu cafeină, zahăr, alcool și alte medicamente. Aceasta agravează starea și pot duce la alte boli grave. Glandele suprarenale sunt in continuare epuizate pentru a te face să te simți dependent de aceste stimulente exterioare, doar pentru a face față în fiecare zi activităților.

De fapt ceea ce cautam sunt bucuria și viața productivă, nu-i așa? O problemă cu oboseala suprarenalelor este că, dacă aceste glande sunt epuizate, sentimentul de bucurie pare de neatins. Glandele suprarenale ajuta organismul nostru sa facă faţă stresului, dar în cazul în care nu aveţi grijă la mediul de lucru în mod corespunzător, viața poate părea destul de copleșitoare.
Vitalitatea, bunăstarea, rezistenţa şi pofta de viaţă, depind de sănătatea glandelor suprarenale. Și nu este vorba doar de oameni cu cariere, cu mare stres, care suferă de oboseala suprarenalelor, ea poate afecta pe oricine. De multe ori, nivelurile de cortizol (Cortizolul este cel mai important glucocorticosteroid si este esential pentru mentinerea mai multor functii ale organismului) al unor persoane erau foarte ridicate chiar înainte de a-şi da seama că sunt stresate.
În societatea modernă a devenit destul de normal să te simţi stresat și epuizat.

Daca simţi că ai putea suferi de oboseala suprarenalelor, recomand găsirea unui terapeut în care aveți încredere, și discutaţi semnele și simptomele dvs.

Ce îi opreşte pe majoritatea oamenilor de la recuperare completă, este timpul necesar pentru a se vindeca. Nu este o rezolvare rapidă sau un medicament. Este nevoie de o schimbare în conştiinţă şi o schimbare în stilul de viaţă, dar această schimbare va conduce la un nou nivel de trai. Vă veți simți proaspăt și energic, fără folosirea de stimulente, produse farmaceutice, alcool sau zahăr.

Iată câteva sfaturi pentru a ajuta la menţinerea glandelor suprarenale sănătoase:

• Hrănește-ţi mintea, trupul şi sufletul în fiecare zi, cu alimente organice, gânduri și respirația corecta;
• Nu mai încerca cu cafea şi / sau alcool. Ele vor pune mai multă presiune asupra glandelor suprarenale și sunt raspunzatoare de scurgerea energiilor naturale de vindecare. Dacă eşti hotărât spre vindecarea glandelor suprarenale, ar trebui să renunţi complet la cofeină și alcool până când esti vindecat;
• Fă activități care îţi eliberează blocajele mai degrabă decât sa adăuge stres pentru organism, cum ar fi yoga, surfing, înot și mersul desculț pe nisip și iarbă. Fă exerciţii hrănitoare pentru corp, minte şi spirit;
• Redu sau taie din alimentaţie zahărul rafinat; Dacă aveți nevoie de îndulcitor în alimente, încercați miere crudă şi ştevia.
• Fii atent la ceea ce mănânci. Mestecă încet şi vizualizează că vei fi vindecat prin natură.
• Ia proteine la fiecare masă din alimente, cum ar fi: broccoli, spirulină, varză, nuci, seminţe, proteine din cânepă și proteine din mazăre galbenă;
• Ia vitamine de înaltă calitate precum vitamina C, complexul B, vitamina E, magneziu, pe tot parcursul zilei;
• Beţi ceai de ginseng siberian dimineața, și ceai de floarea pasiunii înainte de culcare. Meditează în timp ce bei și să simţi cum glandele suprarenale se liniștesc;
• Dormi cel puțin opt ore pe noapte;
– Foloseste sare Ayurvedică sau sare de mare neiodată la fiecare masă;
• Nu bea apă în timpul mesei, dar bea foarte multa între mese (apă pură sau filtrată cu un pic de sare de mare și lime sau lamaie);
• Crearea unui mediu de viață armonios. Relaţii nefericite, dieta săracă, muncă stresantă și surmenaj sunt unele dintre principalele cauze ale oboselii suprarenalelor.

Trăieşte cu un echilibru între putere și predare. Ori de câte ori te simți scurs și tentat să ajungi la acele stimulente externe, închide ochii, respiră adânc și spune o afirmatie pozitiva care te linisteste.”