Dacă ai ști cine ești cu adevărat… Nu ți-ar fi frică niciodată de moarte, cu atât mai puțin de viață, deoarece moartea este viața într-o altă formă…ai ști că acele legături ar putea fi făcute iar și iar, în realitate le faci chiar acum …
Ai ocupat alte corpuri și te-ai angajat în nenumărate aventuri, înainte de această viață, și vei continua să faci acest lucru după aceasta.
Dacă ai ști cine ești cu adevărat, ai ști că ești un Suflet etern, atemporal, că ești unul cu Totul, că ai totul, că ești iubire, bucurie și adevăr, pace, înțelepciune și fericire.

Dacă ai ști cine ești cu adevărat, nu ai vedea pe alții ca fiind separați de tine, ai ști că, dincolo de iluzia lumii fizice, există o lume în care suntem întotdeauna Unu, în care suntem acea Unitate și colectiv, pe care mulți îl numesc Dumnezeu.

Dacă ai ști cine ești cu adevărat, ai ști că nu există nimic și nimeni, superior sau inferior ție, fiecare este unic și irepetabil, fiecare este perfect, fiecare își experimentează planul, scopul său aici pe pământ în mod diferit.
Ești unic, fiecare își poartă propria Lumină, unii își amintesc mai mult ceea ce au știut, dar asta nu trebuie să te facă pe tine sau pe altcineva mai puțin.

Dacă ai ști cine ești cu adevărat, ai ști că nu trebuie să-I ceri nimic lui Dumnezeu, că nu trebuie să-L adori sau să-L lauzi, să-i aduci un tribut ca să te ierte, nimic de acest fel nu este cu adevărat necesar …
Ce fel de Dumnezeu ar da viață copiilor săi doar pentru a-l închina și a-l lăuda? Și dacă nu au făcut-o în mod corect, i-ar trimite în focul etern? …
Ce fel de părinte care iubește necondiționat ar face asta?
Acest lucru se întâmplă numai atunci când nu știi cine ești cu adevărat și cine este Dumnezeu cu adevărat.

Dacă ai ști cine ești cu adevărat, ai înceta să-i urmărești pe ceilalți, ai înceta să trăiești în funcție de experiențele și modul lor de a vedea viața …
Ai trăi din Lumina ta, din adevărul tău, ai înceta să te uiți în afara ta, pentru că ai ști că TU ești Sursa a tot ceea ce crezi.”

Sursa: Sergio Pe