„SĂ AȘTEPTĂM ÎN MODUL CORECT…”

Asta înseamnă că indiferent ce se întâmplă, avem credință deplină în Dumnezeu, și în Planul său, știm că totul are un rost, permitem ca lucrurile să curgă în Ordine Divină, ne ținem firea, ne ținem gura (nu spunem lucruri care nu ne sunt benefice, care ne fac mai mult rău, nu cobim, etc).
După ce ai trecut prin mai multe astfel de situații dificile în viața ta, și ai exersat capitularea ( „Facă-se Voia Ta!” ), te-ai antrenat în a avea răbdare, știi ce înseamnă a aștepta ca lucrurile să se rezolve în forma și în ritmul stabilit de Dumnezeu, nu mai forțezi nimic.
Unii au răbdare pentru că n-au încotro, pentru că au încercat să forțeze lucrurile în toate modurile posibile și n-au reușit, și atunci n-au ce să mai facă decât să aștepte. Asta nu înseamnă „Să aștepți în modul corect”.

Tu aștepți la modul corect, atunci când accepți ceea ce se întâmplă, faci tot ce stă în puterile tale (în limitele integrității) și îl lași pe Dumnezeu să facă restul, în modul și la momentul la care el consideră potrivit. Nu forțezi lucrurile, nu depășești limita.

Uneori diferența dintre A FI DISTRUS de o încercare dificilă, și A DEPĂȘI acea încercare dificilă, stă în capacitatea noastră de a aștepta ca lucrurile să se întâmple în Ordinea Divină, în capacitatea noastră de a înțelege că în viața lui orice om trece prin diverse anotimpuri, iar unele sunt mai dificile decât altele, dar fiecare își are rostul său.

În loc să fii disperat că ai intrat într-un anotimp mai dificil, să te gândești că „te-a bătut Dumnezeu”, să intri în depresie, să-ți plângi de milă, să-ți spui că nu meritai așa ceva, tu accepți că a venit timpul să treci printr-o nouă încercare, te mobilizezi, faci ce depinde de tine și lași restul în mâinile lui Dumnezeu, pentru că ai deplină credință în Divinitate.

Viața umană este un roller-coaster, iar dacă tu nu înțelegi și nu accepți asta, o să-ți fie foarte greu să faci față anotimpurilor dificile.
Dacă tu te aștepți că viața ta să fie toată numai lapte și miere, să nu treci niciodată prin crize, prin încercări dificile, să nu îți apară niciodată în față obstacole majore, atunci ai o mare problemă și o să ai parte de mari dezamăgiri.”

RC Blakes
Traducerea: Mihaela Dan