Acceptarea

,, De cate ori cineva te-a acceptat complet, necondiționat, începi să te schimbi.
Acceptarea sa îți dă așa un curaj…
Când există cineva care te iubește exact așa cum ești, ai observat întâmplându-se miracolul schimbării? Cum imediat începe transformarea, o transformare rapidă?
Însăși acceptarea și faptul că ești iubit exact așa cum ești, nu se așteaptă nimic de la tine, te însuflețește, te integrează, te face sigur pe tine, îți dă încredere. Te face să simți că EȘTI. Că nu trebuie să îndeplinești așteptări, că poți FI, că Ființa ta adevarată este respectată.

Chiar dacă găsești o singură persoană care te respectă complet, pentru că orice judecată înseamnă lipsă de respect, care te accepta așa cum ești, care nu îți cere nimic, care spune: „Fii tu însuți! Fii autentic! Te iubesc! Te iubesc pe tine, nu ceea ce faci. Te iubesc pe tine, așa cum ești în adâncul ființei tale. Nu mă interesează ce ai în jur și hainele tale. Iubesc Ființa ta, nu ce ai tu. Nu mă preocupă ceea ce ai, mă preocupă un singur lucru: Ceea Ce Ești. Și ești de o frumusețe extraordinară …” Aceasta este dragostea. De aceea iubirea ne împlinește atât de mult.
Când poți găsi o femeie sau un bărbat care te iubește pur și simplu, pentru nici un motiv, doar de dragul iubirii, iubirea transforma.
Deodata devii un alt om, unul care nu ai fost niciodată. Deodata dispare toată tristețea, toate greutățile dispar.
Pașii ți se vor transforma în dans, iar în inima ta va fi cântec. „

Osho